27. listopada 2013.

18 godina HKUD Kolovrat - Jesenska zabava

Jesenskom zabavom pod motom "Stiže jesen, jesen rana"  HKUD Kolovrat je u subotu 26.10.2013. g. obilježio svoju 18-tu obljetnicu postojanja. Župna dvorana St. Maria u Emmenbrücke-u bila je pretijesna da primi sve njihove obožavatelje i sve one koji su htjeli vidjeti "ovogodišnu žetvu" njihovog rada. 
 Večer je započela aperom u 18.00 sati, a vrhunac večeri bio je jednosatni svečani koncert je s početkom točno u 19.00  sati.  U prvom dijelu koncerta folkloraši i tamburaši Kolovrata izveli su "Slavonsku svadbu" (u koreografiji S. Stojčića - Rusa)  u kojoj su prikazali slavonske svadbene običaje, a u drugom dijelu otplesali su nekoliko prigorskih plesova u  koreografiji Ljiljanke Primorac. Od 20.00 sati posluživana je večera, a zatim je podijum bio slobodan za "Bećare Kolovrata", koji su goste zabavljali sve do 24.00 sata.
Gost večeri bio je generalni konzul Republike Hrvatske gosp. Hrvoje Cvitanović  koji se nakon svečanog koncerta s nekoliko riječi pohvale zahvalio folklorašima Kolovrata na njihovom požrtvovanom radu u njegovanju hrvatskih tradicijskih plesova i  pjesama ovdje u Švicarskoj.  Voditeljica programa g-đa Ljiljanka Primorac zahvalila se gosp. Cvitanoviću što je od pet zabava, koje su se te večeri nudile Hrvatima u pet različitih gradova Švicarske, izabrao baš ovu, svehrvatsku.

Slavonska svadba
Mladi Kolovrata u slavonskim svadbenim nošnjama

Mladi dio sastava "Bećari Kolovrata"
Voditeljica programa, Ljiljanka Primorac
Prigorski plesovi
 
Bećari Kolovrata