13. studenoga 2013.

Objava o registraciji birača za održavanje državnog referenduma - u ime obitelji


Uzorak SlikeOdlukom Hrvatskog sabora od 08. studenog 2013. godine, državni referendum održat će se u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava u nedjelju 01. prosinca 2013. godine od 07.00 do 19.00 sati.
Za glasače u Švicarskoj biti će otvorena dva biračka mjesta i to: u Bernu, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske; Thunstrasse 45; 3005 Bern i u Zurichu, u prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske; Belleriverstrasse 5; 8034 Zürich.
Kako bi svoje biračko pravo ostvarili u inozemstvu, odnosno kako bi mogli glasovati u Švicarskoj Konfederaciji, birači moraju izvršiti aktivnu, odnosno prethodnu registraciju, koju Hrvati Središnje Švicarske mogu obaviti podnošenjem ispunjenog zahtjeva u GK RH u Zürichu.
Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za aktivnu i prethodnu registraciju je srijeda, 20. studenog 2013. godine.  Pregled popisa birača može se izvršiti i putem web stranice Središnjeg državnog ureda za upravu www.uprava.hr, a Središnje evidencije popisa birača i birača upisanih u popis birača Grada Zagreba putem www.zagreb.hr.            
Obrasce za prethodnu i aktivnu registraciju možete pronaći na web stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske.