Povijest kluba

HNK-Zrinski – od osnivanja do danas

Nogometni klub Zrinski Luzern osnovan je u ljeto davne 1971. godine. Nastupao je tada na raznim hrvatskim i švicarskim turnirima. Godine 1975. zamire rad NK Zrinskog, tako da od 1976. pa do 1990. godine Hrvati u Luzernu koriste ime “NK Zrinski” za povremene nastupe na raznim švicarskim malonogometnim turnirima.

Početkom devedsetih godina među Hrvatima u Luzernu rodila se ideja za obnovom NK Zrinski. Dana 17.10.1990. god., osnovan je osnivački odbor koji je odlučio da se NK Zrinski obnovi, s tim da se ovaj put preimenuje u Hrvatski nogometni klub Zrinski (HNK Zrinski). Tako je na osnivačkoj skupštini koja je održana 1. prosinca 1990. god. obnovljen NK Zrinski odnosno osnovan je novi HNK Zrinski.

Od tada pa do kraja devedesetih godina HNK Zrinski je oganizirao turnire u velikom i malom nogometu, a redovito je isto tako sudjelovao na nogometnim turnirima u organizaciji drugih hrvatskih klubova u Švicarskoj i osvajao značajna priznanja. Nažalost krajem devedesetih godina HNK Zrinski ponovno prestaje djelovati.

Nakon dugogodišnje stanke definitivo je na obnoviteljskoj skupštini održanoj dana 29. lipnja 2003. godine oživljen rad Hrvatskog nogometnog kluba Zrinski.

Klubske prostorije koje služe za sastanke, za okupljanja prije i poslije utakmica, za razgovore, za mlade i stare članove, pronađene su početkom travnja 2004. godine. Nakon što smo ih uz pomoć mnogih donatora i dobročinitelja temeljito obnovili, dobili smo u rujnu 2004. godine i službeno od kantonalnih i gradskih vlasti dozvolu za rad. Prostorije su dobile ime «Dom HNK Zrinski».

U proljeće 2015. sastaje se nova uprava sa članovima kluba. Na sjednci su zaključili da je klub potrebno obnoviti i udahnuti mu novi život, s ciljem privući mlade Hrvatice i Hrvate iz okolice Luzerna i šire. 
Zahvaljujući brojnim volonterima i sponzorima postignuto je gotovo nemoguće. Prostorije i infrastruktura kluba su potpuno obnovljene i modernizirane, a vaš klub HKŠD Zrinski pojavio se krajem lipnja 2015. u novom sjaju. Nakon toliko opsežnog renoviranja, prostorije kluba su dostojne novog imena «Kroatien Haus Zrinski».