3. travnja 2014.

Održana godišnja skupština HKUD Kolovrat - izabran novi Upravni odbor

Iz arhiva Društva: mlade plesačice Kolovrata
U prošli petak, 28.3.2014. g. u župnim prostorijama župe St. Maria u Emmenbrücke-u, održana je godišnja skupština HKUD Kolovrat. Podnesena su izvješća predsjednice društva, tajnice društva, voditeljice plesne sekcije i voditelja glazbene sekcije. 
Iz izvješća Ružice Čačić, blagajnice Kolovrata, vidljivo je da blagajna društva stoji veoma dobro. Društvo se financira iz vlastitih prihoda, a jedan veliki dio zarade izdvajaju za nabavu hrvatskih narodnih nošnji. Društvo posjeduje 7 kompletnih nošnji iz raznih krajeva Hrvatske. Ove godine imaju u planu izraditi i komplet dječjih nošni. 
Kako nas je izvjestila  Ljiljana Primorac, voditeljica plesne skupine, danas u društvu djeluju tri  plesne grupe: dječja grupa, grupa mladih i odraslih. Za usporedbu, Kolovrat je prije osamnaest godina započeo sa prvom generacijom Hrvata, a danas u društvu imamo plesače kako iz prve tako i iz druge i treće generacije Hrvata u Luzernu.  Kolovrat vježba i izvodi plesove iz svih krajeva Hrvatske, a na njihovim probama i nastupima prate ih uvijek njihov tamburaški sastav.
Voditelj glazbene sekcije, Aničić Danijel, naglasio je da tamburaši nastupaju ponekad i samostalno, kao tamburaški sastav i time ostvaruje znatan prihod koji u većem dijelu koriste za nabavu novih instrumenata.
Na kraju su usvojena nova pravila Društva i izabran novi upravni odbor u koji su ušli: Ružica Čačić, Danijel Aničić, Rus Stojčić, Ante Lauc i Slebur Dragan.
NB:
Slijedeći važniji nastupi Kolovrata:
- 11.10.2014: Nastup na OLMA-i u St. Gallenu
- 09.11.2014: Nastup na Danu naroda u kat. župi u Artu.