10. travnja 2014.

Članovi MK Sokolovi iz Luzerna predstavili učenicima Hrvatske nastave u Švicarskoj "Motosvijet"

Jedna od prezentacija "Motosvijeta" učenicima hrvatske nastave u Švicarskoj
Hrvatski Moto klub Sokolovi iz Luzerna u suradnji sa Hrvatskom dopunskom školom u Švicarskoj organizirao je po Hrvatskim dopunskim školama prezentacije „Motosvijeta“ učenicima Hrvatske nastave u Švicarskoj. Dosad su održane prezentacije u školama u Sarnenu, Thalwilu, Birru, Thunu, ZH-Kappeliju, Baselu, Urdorfu, ZH-Friesenbergu, Ticinu, Dietikonu, Ženevi, Churu, Pfäffikonu a još slijede prezentacije u Usteru, Vispu i Arbonu.

Kroz zanimljivu prezentaciju učenici Hrvatske nastave u Švicarskoj upoznati su s vrstama motora, opremom koja je potrebna motociklistima, i sigurnosti u prometu.

Hrvatski moto klub Sokolovi postoji od 2006. godine i ima sjedište u Luzernu. Klub je u početku imao 6 članova, a danas već 44, od toga su 3 ženske članice. Klub ponosno nosi ime Hrvatski moto-klub i prvi je hrvatski motoristički klub osnovan u Švicarskoj. Od brojnih putovanja najdraža su im ona u domovinu gdje posjećuju razne gradove Lijepe naše i sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama. U prostorijama kluba uz susrete motorista održavaju se i obiteljska druženja uz roštilj, pjesmu i ples. Dolaskom toplijih dana motoristi se okupljaju i na blagoslovu motora, a pripremne vježbe za novu motorističku sezonu održavaju na specijaliziranim poligonima.