25. siječnja 2014.

Bili smo na probi HKUD Kolovrat



Podmladak Kolovrata uči prve plesne korake od Ljiljane i Ljerke
HKUD Kolovrat ima svakog petka od 19.00 do 21.00 svoju redovitu probu u dvorani crkve st. Maria u Emmenbrücke-u, na koju dolaze redovito svi članovi  i tamburaši i plesači. Ono što veseli vodstvo Kolovrata je to da su ove godine dobili dosta novih članova,  kako djece tako i mladih, koji žele učiti hrvatske plesove i pjesme,  te stoga Kolovrat ne treba strepiti za svoju budućnost. A kako izgleda jedana proba Kolovrata? 
Prvih pola sata probe pripada podmladaku Kolovrate (djeci do deset godina). Voditeljica folklora i koreografkinja, Ljiljana Primorac, i predsjednica Ljerka Aničić, temeljito uvježbavaju s djecom prve plesne korake, pokrete i pjesme, jer pogešno naučeno teško je ispraviti.  Vidjeli smo kako djeca pljeskanjem rukama uče ritam glazbene pratnje i udarcima nogu o pod ritam plesa.
Drugi dio probe (blok od 90 minuta) pripada prvoj postavi Kolovrata. Tu se pod vodstvom Ljiljanke Primorac uče novi plesovi i plesne koreogafije te ponavljaju naučeni plesovi i pjesme i to sve uz pratnju vlastitog tamburaškog sastava.
Ovdje treba još napomenuti da tamburaški sastav Kolovrata ima svakog utorka u istoj dvorani i u isto vrijeme svoju zasebnu probu.
Uvježbavanje novih plesova - mlada postava Kolovrata i njihova voditeljica Ljiljana