16. prosinca 2012.

Adventska večer HKUD Kolovrat

U subotu 15. prosinca 2012. u Hitzkirchu pravi hrvatski predbožićni ugođaj, adventska večer u organizaciji HKUD Kolovrat iz Luzerna. Dvorana ukrašena hrvatskim adventskim i božićnim simbolima (božićno žito, božićna jelka, licitari...), božićne pjesme, radost i veselje.

Na početku su folkloraši i tamburaši Kolovrata otpjevali dvije stare božićne pjesme (koje se uostalom nalaze na njihovom CD "Božić je") te izveli splet hrvatskih pjesama i plesova iz Turopolja i Posavine.  O Adventu, HKUD Kolovrat, hrvatskom folkloru u Švicarskoj i općenito o hrvatskom plesu govorila je kroz najavljivanje programa voditeljica Kolovrata, Ljiljana Primorac.  

Hrvati u Luzernu vole ono što svira, pleše, pjeva i organizira Kolovrat, te su u velikom broju, kao i svih prošlih godina, došli na ovu adventsku večer. Među mnogobrojnom publikom bili su i vjerni sponzori Kolovrata. Gospđa Primorac je s velikom radošću pozdravila goste iz Generalnog konzulata iz Züricha, konzula Igora Surdića i gospođu Miru Krsnik. Konzul Sudrić pozdravljajući nazočne s biranim riječima zahvalio je se članovima Kolovrata na njihovu dosadašnjem radu, prvenstveno na njegovanju hrvatskog folklora i hrvatske kulture među Hrvatima u Švicarskoj te im poželio puno uspjeha u daljnjem djelovanju.

Nakon svečanog programa  uslijedila je večera, zatim pjesma i ples uz zvuke tamburaškog sastava Bećari Kolovrata te zajedničko druženje.

Ovom prilikom treba naglasiti i solidarnu suradnju među hrvatskim udrugama. Kao i nekoliko prošlih godina lijepa slika: dok Kolovrat pleše i svira, članovi HMK Sokolovi poslužuju goste. Bez njih i bez posluge u kuhinji ne bi sve bilo tako perfektno .

Hvala Kolovratu na lijepoj večeri. 

Bećari Kolovrata
Posavina u izvedbi HKUD Kolovrat
Adventski ugođaj


Gosti iz  Generalnog konzualta  iz Züricha, Igor Surdić i  Mira Krsnik

Stara garda Kolovrata: Ljerka, Ljiljana, Ljubica i Štef



















 Ostale slike, klikni ovdje: