7. ožujka 2015.

Održana Godišnja skupština HKUD Kolovrat - izabrano novo vodstvo


U petak, 06.03.2015. održana je Godišnja skupština HKUD Kolovrat, naše najuspješnije hrvatske udruge u kantonu Luzern.  Iz uvodnih izlaganja saznali smo da Kolovrat financijski veoma dobror stoji i da su ove godine u humanitarne svrhe (za stradale od poplava u Hrvatskoj) uplatili 7'000.00 franka.
Najvažniji datumi koji prestoje u ovoj godini za Kolovrat su: Nastup na smotri hrvatskog folklora u Švicarskoj, zatim nastup na Danu naroda te obilježavanje 20-te obljetnice HKUD Kolovrat. Folklorno društvo Kolovrat osnovano je u veljači 1995. godine i ove godine proslavit će svojih 20 godina aktivnog djelovanja na širenju hrvatskog tradicijskog folklora u Švicarskoj. Kolovrat broji danas 33 aktivna/e plesača/ice i 9 tamburaša. Za tu prigodu osnovan je organizacijski odbor. Proslava će se održati 14.11.2015. u Ebikonu, a detaljniji program bit će na vrijeme obznanjen. Za sada znamo da će se u sklopu programa održati modna revija koju će prezentirati Etno Butik Mara iz Zagreba.
U novi Upravni odbor Kolovrata ušli su: Ružica Čačić, Danijel Aničić, Mrnjec Stjepan, Slebur Dragan i Udovičić Zlatko. Za koreogafinju i vježbanje ostaje i nadalje zadužena Ljiljan Primorac, za nošnje Ljerka Aničić, a za tamburašku sekciju Danijel Aničić.