10. rujna 2014.

Poziv na predstavljanje 10-e jubilarne knjige poezije - Luč Hrvata - Ante Nadomir Tadić Šutra


U nedjelja, 14.09.2014.  u 16.00 sati, u dvorani HKM Luzern, Matthofring 2/4, hrvatski književnik i pjesnik, Ante Nadomir Tadić Šutra predstavit će svoju  10-u jubilarnu knjigu poezije - Luč Hrvata. 

Ulaz slobodan (dobrovoljni prilog za pokriće troškova)    

  • Ante Nadomir Tadić Šutra
    -Ante Nadomir Tadić-Šutra, hrvatski  pjesnik i umirovljeni časnik Hrvatske vojske rođen je u selu Ovrlji u župi Otok na Cetini 1963. godine.
  • Studirao je na Odjelu za informatologiju i komunikologiju Sveučilišta u Zadru gdje je diplomirao i stekao stručni naziv diplomirani komunikolog, a na istom sveučilištu završio je i dodatno pedagoško-psihološko, didaktičko i metodičko obrazovanje te je osposobljen za obavljanje poslova nastavničkoga predavanja iz skupine komunikoloških predmeta.
  • Predsjednik je Kulturnoga vijeća grada Knina. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Društva hrvatskih skladatelja.
  • Za svoj književni i kulturni rad dobio je ove nagrade: Grada Knina, Općine Kijevo, Općine Otok Dalmatinski, Grb Županije Šibensko-kninske te Zlatno pero Veleučilišta »Marko Marulić« u Kninu. Poeziju i prozu objavljivao je u dnevnom i tjednom tisku i periodici. Nastupao je na radiju i televiziji. Višestruki je sudionik hrvatske pjesničke manifestacije Kijevski književni susreti.
  • Objavio je devet samostalnih knjiga poezije, deset skupnih te monografiju grada Knina.
    Godine 2008. radio je na mjuziklu »Kralj Zvonimir«, koji je inicirala i scenografiju napravila Nada Hržić. Tadić-Šutra potpisao je tekst, scenarij, režiju te glumio glavnu ulogu, a glazbu je skladao Davor Jašek. Premijera je bila 4. listopada 2008. u Kninu.