25. rujna 2014.

Nastup Kolovrata na ovogodišnjoj OLMI u St. Gallenu


Na ovogodišnjoj OLMI u St. Gallenu, koja se ove godine održava od 09. do 19. listopada, gost-kanton bit će kanton Luzern. Luzern će se predstaviti u subotu 11.10.2014. svečanom dvosatnom povorkom kroz St. Gallen (od 10.00 do 12.00 sati). Povorku od 1'400 sudionika činiti će 35 udruga i grupa iz Luzerna među kojima i 36 članova HKUD Kolovrata, koji će doći u hrvatskim narodnim nošnjama i s hrvatskim glazbenim instrumentima.
HKUD Kolovrat bit će jedina strana grupa/udruga u ovoj povorci, a poziv za sudjelovanje u svečanoj povorci na Olmi došao im je direktno od vlade kantona Luzerna, koja je prepoznala njihov rad na kulturnom polju u Luzernu.
Kolovrat će u svečanoj povorci biti sedma grupa. U prigodnoj brošuri na njemačkom jeziku, koju je izdao kanton Luzern, predstavljen je ovim riječima:


"Kroatische Folkloregruppe Kolovrat
Die kroatische Folkloregruppe Kolovrat (Spinnrad) wurde 1995 in Luzern gegründet und umfasst eine Tanz- und eine Musikgruppe (Tamburizza) mit insgesamt 40 Mitgliedern, mehrheitlich Kinder und Jugendliche der zweiten und dritten Generation.
Weitere Informationen und Bilder zu Kolovrat und den regionalen Eigenheiten Kroatiens auf www.kolovrat.ch"