22. svibnja 2014.

Katastrofalna elementarna nepogoda pogodila je istočnu Hrvatsku - apel za pomoć



Nezapamćene poplave poharale su Hrvatsku i Bosansku Posavinu, a tužne ljudske sudbine potaknule su solidarnost Hrvata iz Hrvatske i inozemstva, pojedinaca i organizacija. 
Brojnim pozitivnim akcijama pridružuju se i HKM Luzern i Hrvati Luzerna, koji će u nedjelju poslije sv. Mise skupljati pomoć ljudima pogođenim ovom elementarnom nepogodom i tako iskazati solidarnosti s egzistencijalno ugroženim sunarodnjacima. I HKŠD Zrinski Croatia će s novčanim prilogom podržati ovu akciju.
Druge hrvatske udruge s luzernskog područja u prvom redu HKUD Kolovrat prikupljaju intenzivno materijalnu i novčanu pomoć koja  će ovih dana biti osobno uručena pogođenim osobama. 
Osamdesetak predstavnika hrvatskih udruga iz cijele Švicarske sinoć su u Dietikonu, u prostorijama Hrvatske dopunske škole, održali sasatanak koordinacije za humanitarnu pomoć. Na tom sastanku formirana je nova udruga – Hrvatska humanitarna udruga u Švicarskoj. Ta bi udruga trebala koordinirati humanitarne aktivnosti vezane uz poplavu u Hrvatskoj i BiH. Za predsjednika je izabran Mato Bubalović(Posavina SG). Odlučeno je da će se skupljena pomoć upućivati isključivo Caritasu u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. 
Broj računa na koji možete uplatiti vaše uplate: Basler Kantonalbank
IBAN: CH10 0077 0253 6012 5200 1

Begünstigter: Kroatische Humanitäre Vereinigung, Alfred-Escher-Strasse 34, 8002 Zürich
Molimo pojedince i udruge da ove akcije podrže jer svaki i najmanji prilog je dobrodošao. Unaprijed hvala.
jp