7. ožujka 2014.

Nakon utakmice u St. Gallenu: Pismo Hrvatskom nogometnom savezu i njihov odgovor

S jednim malim E-Mailom zahvalili smo se gosp. Martincu iz Hrvatskog nogometnog saveza na usluzi koju nam je učinio pri nabavi ulaznica za nogometnu utakmicu između Hrvatske i Švicarske u St. Gallenu. Izrazili smo mu naše veselje što smo mogli ovdje u Švicarskoj bodriti našu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ali smo mu istovremeno i izrazli našu žalost, da je jedna mala šačica "navijača" koja je po našim spoznajam došla iz Hrvatske i koja se smjestila u blizini naših mjesta, pokvarila ovu lijepu predstavu.
 
Na naš dopis dobili smo od gosp. Martica danas slijedeći odgovor, koji vam u cijelosti prenosimo:

Štovani,

drago mi je da ste uživali u utakmici i nema potrebe za posebnim zahvaljivanjem, s obzirom da je moja dužnost i obveza pomoći svim našim navijačima oko nabavke ulaznica. Ali zahvaljujem na lijepim riječima.
Što se drugog dijela Vašeg dopisa tiče, nažalost već nekoliko godina HNS trpi velike štete, kako u financijskom smislu, tako i u narušavanju ugleda i Saveza i naše Domovine zbog očito organiziranog nedoličnog ponašanja jednog malog ali glasnog i nasilnog dijela naših "navijača" ili recimo to pravim imenom - huligana!
I naš izbornik Niko Kovač osjetio je potrebu odmah po završetku utakmice na konferenciji za medije uputiti ispriku svima Švicarcima i svim našim navijačima koji su se osjetili ugroženim i osramoćenim. I ovom prilikom u ime HNS-a ja sam dužan Vama i cijeloj Vašoj skupini uputiti ispriku zbog nereda i sramote koju ste doživjeli.
Nažalost za ovu utakmicu HNS nije imao pod svojom kontrolom prodaju ulaznica za naše navijače, već samo jedan manji dio, tako da nismo mogli spriječiti da, kako ste ih Vi nazvali, "negativci" kupe ulaznice preko internet kanala Švicarskog nogometnog saveza.
Pitate - kako to ispraviti?   Mislim da je to pitanje za našu pravnu državu, policiju, državno odvjetništvo i pravosuđe ... nažalost, HNS je tu nemoćan.
Sradčan pozdrav,​