14. prosinca 2013.

Božićna večera HKUD Kolovrat Luzern

Ljiljana Primorac izlaže plan rada za slijedeću godinu

Umjesto redovite probe folkloraši i tamburaši HKUD Kolovrat imali su sinoć u dvorani kat. župe St. Maria u Emmenbrücke-u (u kojoj inače već godinama vježbaju) svoj tradicionalni predbožićni sastanak u obliku jedne božićne večere.

Pogled u budućnost s osvrtom unazad to je ono što bi svaka udruga trebala krajem godine učiniti, a što je Kolovrat svih ovih osamnaest godina svoga postojanja redovito i radio.

Kako nas je upoznalo vodstvo udruge, Kolovrat je i ove godine (kako folkloraši tako i tamburaši) financijski veoma uspješno poslovao. Glavninu članstva u obje sekcije sačinjavaju i nadalje djevojke i mladići koji su ovdje rođeni i odrasli, a to je jedan o glavnih ciljeva osnutka Kolovrata -  prenošenje hrvatske narodne baštine na hrvatsku djecu koja su ovdje  rođena. Kolovrat će isto tako i nadalje kroz pjesmu i ples nastojati upoznavati Švicarace s hrvatskim običajima i hrvatskom kulturom, jer se njihovi nastupi ne odvijaju samo pred hrvatskom, nego pretežno pred švicarskom publikom.

Kolovrat od ove godine ima i pasivne članove, to jest one članove koji ne mogu aktivno sudjelovati u plesnoj ili tamburaškoj sekciji, ali koji podržavaju njihov rad i žele se angažirati na kulturnom području i očuvanju hrvatske narodne baštine.  

Čestitke vodstvu HKUD Kolovrat na širenju hrvatske trdicijske kulture i očuvanju hrvatskog identiteta mladih Hrvatica i Hrvata ovdje u Luzernu/Švicarskoj!