23. rujna 2013.

Preminuo Vlatko Marković, bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza

Dugogodišnji bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković, nije izdržao. Preminuo je u u 77. godini života u noći s nedjelje na ponedjeljak. Vijest o smrti bivšeg predsjednika HNS-a Vlatka Markovića zatekla je njegove brojne suradnike i prijatelje. priopćeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza. "Hrvatski nogomet izgubio je danas jednog od najboljih i najvažnijih nogometnih djelatnika u svojoj povijesti", riječi su  Davora Šukera, predsjednika HNS-a.
"Svi smo pogođeni Vlatkovom smrću. Iako se nekad i nismo slagali, nismo se ni svađali. Otišao je veliki nogometaš, trener i predsjednik saveza. Može netko o njemu misliti što god hoće, ali da nije valjao ne bi toliko godina vodio naš nogometni savez i držao ga u svjetskom vrhu", rekao jei  Ćiro Blažević.

Vlatko Marković dugo je bio u nogometu, prvo kao igrač i trener te dugogodišnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Nakon 14 godina na čelu HNS-a (vodio je Hrvatsku na tri europska i dva svjetska prvenstva), prošle godine zamijenio ga je Davor Šuker, a Marković se povukao iz nogometa.

Vlatko Marković pozdravlja nazočne u Domu Zrinski
Subota, 1.12.2007. god. ostat će Hrvatima u Luzernu u trajnom sjećanju.  Toga dana posjetila je visoka delegacija Hrvatskog nogometnog saveza pod vodstvom Vlatka Markovića, tadašnjeg predsjednika  HNS-a, glavnog tajnika Zorislava Srebrića, i tadašnjeg izbornika Slavena Bilića prostorije našega Doma Zrinski i time iskazala veliku čast i priznanje našem Hrvatskom športskom i kluturnom društvu Zrinski-Croatia iz Luzerna.


Duboka sućut obitelji Vlatka Markovića i HNS-u zbog ovog nenadoknadivog gubitka.
UO HKŠD Zrinski Croatia