14. srpnja 2013.

Regata u Luzernu - Hrvatski četverac na pariće pobjedom u Luzernu osvojio Svjetski kup



Slika za uspomenu -  hrvatski četverac na pariće nakon pobjedničke utrke s trenerom i članovima Upravnog odbora Zrinski-Croatia. S lijeva na desno: Mate Babić, David Šain, Martin Sinković, trener Bralić, Vice Baraban, Valentin Sinković, Jure Primorac i Damir Martin
Najbolja hrvatska veslačka posada, srebrni olimpiski četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković pobjedom na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa u Luzernu po treći je put osvojila i naslov ukupnog pobjednika u svojoj disciplini u ovom natjecanju.

U finalnoj utrci koja je održana danas na crvenom jezeru u Luzernu naša je posada preuzela prvo mjesto malo nakon prolaza na 500 metara, te do kraja samo povećavala razmak između sebe i prvih pratitelja Nijemaca. Na kraju je ta razlike iznosila dvije sekunde i 15 stotinki. Treće mjesto zauzela je posada Estonije, dok je Velika Britanija bila peta. Pobjeda u Luzernu našem je četvercu bila jubilarna 10. u natjecanjima za Svjetski kup u karijeri.

Naš četverac bez kormilara u sastavu Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić s osvojenim drugim mjestom u B-finalu kvalificirao se za nastup na slijedećem svjetskom prvenstvu.

Hrvatski su veslači sva tri dana bili na ručku i večeri u Domu Zrinskom. Svim veslačima a posebno pobjedničkom četvercu sve čestitke od članova  i uprave HKŠD Zrinski-Croatia.
Na ručku u Domu Zrinskom
Rastanak pred Domom Zrinski