8. prosinca 2012.

Božićni domjenak i primanje u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Bernu - i predstavnici hrvatskih udruga iz Luzerna na primanju u Veleposlanstvu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Švicarskoj, gospodin Aleksandar Heina sa suprugom i Generalni konzul Republike Hrvatske u Zürichu, gospodin Hrvoje Cvitanović, priredili su u subotu, 8. prosinca 2012, Božićni domjenak u rezidenciji Veleposlanstva RH u Muriju kraj Berna.

U svom pozdravnom govoru Veleposlanik Heina je naglasio da Hrvatska ima dobre odnose sa Švicarskom, ali da na gospodarskom planu treba mnogo toga poboljšati. Veleposlanik se osvrnio i na predstojeći ulazka Hrvatske u EU (slijedeće godine) i na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima u Den Haagu. Ne samo da su ovom presudom generali Gotovina i Markač oslobođeni svake krivice, nego još više, potvrđeno je da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni i oslobodilački rat, što će biti zauvijek upisano ne samo u hrvatsku povijest, nego i u povijest svijeta, naglasio je Veleposlanik Heina.

Među mnogobrojnim uzvanicima bili su i predstavnici hrvatskih udruga i institucija s područja kantona Luzern. Tako su HKŠD Zrinski-Croatia zastupali VIce Baraban i Jure Primorac, HKUD Kolovrat Ljiljanka Primorac, HKZ Milica Krakan i udrugu roditelja HDS Mirko Marković.
Veleposlanik Republike Hrvatske u Švicarskoj, gospodin Aleksandar Heina sa suprugom i Generalni konzul Republike Hrvatske u Zürichu, gospodin Hrvoje Cvitanović