24. travnja 2012.

Predstavljamo vam poznate hrvatske športaše u Luzernu: Tomoslav Puljić, nogometaš

Tomislav Puljić, rođen, 21.3.1983. u Zadru, 192 cm visok, lijevi branić, od 2010. godine standardni član FC Luzerna.
Tomislav Puljić započeo je svoju profesionalnu nogometnu karijeru 2009. godine u NK Lokomotivi iz Zagreba za koju je odigrao 26 utakmica. Godine 2010. dolazi u FC Luzern u čijem je dresu do danas odigrao ravno 60 utakmica. Odličnim igrama nerijetko i prekrasnim pogodcima Tomislav Puljić prošle je godine postao član najbolje momčadi švicarskog prvenstva.
U Luzernu je veoma cijenjen, ne samo u klubu nego i u gradu. Miljenik je lucerske publike. Njegove su ogromne zasluge što se FCL nalazi na drugom mjestu na ljestvici i što se FCL plasirao u finale švicarskog kupa koje se igra 16. svibnja u Bernu.
Svojim dobrim igrama  u Luzernu privukao je pažnju i bundesligaških klubova Stuttgarta i Hoffenheima, koji bi ga rado imali u svojim redovima, a i on potajno priželjkuje da zaigra u Bundesligi.
Na  oku je i hrvatskog izbornika Bilića. Možda ga uskoro vidimo i u dresu hrvatske reprezentacije, jer je jedan takav igrač njegovih kvaliteta (lijevi branič) neophodno potreban današnjim vatrenima.

Puljić redovito prati i HNL. Ovako je usporedio švicarsku i hrvatsku ligu: U HNL-u sam igrao nogomet pred 20 tisuća sjedalica, u Švicarskoj pred punim tribinama. Tužan je što Dinamo slavi naslov prvaka pred gotovo praznim tribinama.
Tomislav Puljić i članovi HKŠD Zrinski-Craotia, Zdravko Dujić i Jure Primorac
I današnje Sportske novosti (online-izdanje) objavile su s Puljićem opširan intervju.